Vacature
Solliciteren

Preventieadviseur met interesse in brandpreventie Balen

onbepaalde duur - voltijds - Master

Bedrijfsvoorstelling

Nyrstar is een wereldwijde onderneming in metalen, met een marktleiderspositie in zink en lood. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië en heeft meer dan 4.000 mensen in dienst. In juli 2019 werd het operationele bedrijf van Nyrstar voor het grootste deel eigendom van Trafigura, een van 's werelds toonaangevende onafhankelijke handelsbedrijven in grondstoffen.

De twee vestigingen in Balen en Pelt vormen samen één grote zinksmelter.

Functie

Binnen de Safety, Health, Environment & Quality (SHEQ) afdeling zijn we op zoek naar een preventieadviseur niveau 2 of 3 met interesse in brandpreventie.

In deze rol zal je met alle onderwerpen met betrekking tot veiligheid in aanraking komen en sta je ook in voor de werking van het bedrijfsnoodplan, de organisatie en coaching van de interne bedrijfsbrandweer en de contacten met de stakeholders. Je draait mee in het Safety team van onze vestigingen in Balen en Pelt en je werkt nauw samen met de andere afdelingen.

Je rapporteert in deze functie aan de SHEQ manager.

Volgende zaken komen onder andere voor in jouw takenpakket:

 • Als preventieadviseur leg je je focus op veiligheid, brandpreventie en gedrag op de werkvloer.
 • Je vervult de rol van preventieadviseur voor het bedrijf in al zijn facetten. Je geeft mede vorm aan ons preventiebeleid.
 • Je werkt mee aan de kwaliteitsverbetering en de efficiëntie binnen het SHEQ-departement in een Seveso hoge drempel omgeving.
 • Je bouwt mee aan een proactieve veiligheidscultuur.
 • Je voert risicoanalyses uit, onderzoekt (bijna-)ongevallen, verstrekt advies mbt (brand)veiligheid.
 • Je bent veel op de vloer aanwezig om zo de leidinggevenden en hun medewerkers te sensibiliseren, te motiveren en te coachen naar optimaal veilig gedrag en vertoont hierbij voorbeeldgedrag.
 • Met betrekking tot brandpreventie ben je verantwoordelijk voor de werking van het bedrijfsnoodplan en onze bedrijfsbrandweer (het actueel houden van de crisiscel en bedrijfsnoodplan, overleg met provincie en gemeente, organisatie van evacuatieoefeningen, opleiding en training van de eerste interventieploeg en interne brandweerploeg, afspraken met externe brandweerdiensten, actueel houden van evacuatiefiches, beheer materiaal, organisatie van stand-by opdrachten en weekdienstregeling). Dit doe je in samenwerking met de bevelvoerders van de interne brandweerploeg.

Profiel

 • Een preventieadviseur niveau 2 of niveau 3 met bereidheid niveau 2 te behalen
 • Je kan zelfstandig werken, maar je werkt ook graag samen in een team 
 • Je vindt het fijn om een team aan te sturen en te coachen
 • Je bent flexibel inzetbaar en oproepbaar
 • Je bent bereid tot het volgen van de vereiste opleidingen
 • Je schrijft en spreekt goed Nederlands en Engels
 • Onze nieuwe collega is bovendien communicatief sterk en houdt ook in stresssituaties de touwtjes goed in handen
 • En tot slot zoeken we iemand die zich herkent in volgende eigenschappen: daadkrachtig, resultaatgericht, organisatorisch en analytisch sterk

Aanbod

Je komt terecht in een collegiale omgeving waar geen enkele dag hetzelfde is. Afwisseling en uitdaging zullen centraal staan in je werkdag.

Als preventieadviseur krijg je de kans om veel aanwezig te zijn op de vloer, mee te denken en voorstellen te doen.  

We bieden je de nodige ondersteuning op vlak van introductie en opleiding zodat je snel je weg vindt binnen onze boeiende industrie.

Je kan ons bedrijf vlot bereiken zonder dagelijks de files te trotseren waardoor je ook wat vrije tijd wint.

Bij dit alles hoort ook een interessant salarispakket aangevuld met een ruim pakket van extra-legale voordelen.

Plaats van tewerkstelling