Getuigenissen

Onze 550 medewerkers vormen de échte motor van Nyrstar in Balen en Pelt. Elke dag stellen zij hun talent, inzet en gedrevenheid ten dienst van onze cliënten en onze organisatie. Daarom is werken bij Nyrstar ook zo boeiend. Nog niet volledig overtuigd? Lees dan zeker enkele getuigenissen van je toekomstige collega's!

Toon Spooren

Maintenance Supervisor

Ik werk nu ongeveer 10 jaar in de afdeling onderhoud bij Nyrstar. Ik ben afkomstig uit de regio, net zoals vele van mijn collega's. Het is leuk om dichtbij huis in een groot gekend bedrijf te werken, zo kom je vaak bekende gezichten tegen. Er is een heel goede fietsverbinding, dus het is voor mij aangenaam om mijn dag te kunnen starten en eindigen met een leuke fietstocht!

Binnen het onderhoudsteam heerst er een toffe werksfeer. Het is aangenaam werken in dagdienst. Je kan rekenen op je collega’s, we staan er als team.  In al die jaren is mijn takenpakket stelselmatig uitgebreid en heb ik meer verantwoordelijkheden gekregen. Het is een uitdaging om het onderhoud te doen in een fabriek die 125 jaar jong is, dit geeft een combinatie van de oude doordachte mechaniek met de moderne automatisatie. De afwisseling tussen het oplossen van de storingen en leiding geven aan het onderhoudsteam maken mijn job super boeiend.  Ik heb al veel bijgeleerd. Bij Nyrstar, zijn er  beslist kansen om te groeien in je job!

Patrick Luyten

Teamleader

Ik ben bij het toenmalige Vielle Montagne in dienst gekomen in 1983.

Als jongen van 18 jaar kwam ik in een zinksmelter terecht, een grote aanpassing met de schoolbanken die ik gewoon was.

Ik ben begonnen met een stagecontract en al snel kreeg ik mijn vast contract.

Mijn hele loopbaan al vind ik het hier boeiend, met veel uitdagingen en steeds nieuwe ervaringen.  Elke dag is anders en we zoeken ook altijd naar hoe het toch nog beter kan.  "The sky is the limit".

Ik kreeg ook altijd heel veel kansen om bij te leren en te groeien.

35 jaar later ben ik ondertussen doorgegroeid tot Teamleader en stuur ik een team van 15 operatoren aan. Ik kom nog steeds elke dag met veel goesting naar het werk.

Yannick Compagnie

Afdelingshoofd Logerij

Nadat ik afgestudeerd ben als Burgerlijk Ingenieur Chemische Technologie, ging ik op zoek naar een boeiende job in de industrie. Uiteindelijk koos ik voor Nyrstar als mijn eerste werkgever, een groot bedrijf gelegen in de rustige Kempen. Dat ik dagelijks tegen de files in rijd heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing om bij Nyrstar te komen werken. Geen files richting Balen, waardoor je relaxed aan de werkdag kan beginnen en ’s avonds ontspannen kan thuiskomen.

Nu, zo’n 6 jaar later, werk ik hier nog steeds met evenveel zin en energie. Na een klein anderhalf jaar als business analist te hebben gewerkt, zat ik ondertussen al zo’n 5 jaar in de rol van proces ingenieur. Als business analist leerde ik de hele organisatie kennen, onderzocht ik het continue verbeterpotentieel en ondersteunde ik de teams die deze verbeteringen uitwerkten. Sinds een aantal maanden heb ik een nieuwe stap kunnen zetten en werd ik Afdelingshoofd van de Logerij.

De collega’s bij Nyrstar maken het mogelijk om iedere dag weer een stapje vooruit te zetten. De gemoedelijke, open sfeer zorgt voor een goede toegankelijkheid, van operator tot general manager. De verschillende collega’s waarmee je in contact komt, dragen bovendien bij tot de variatie in het werk. Met z’n allen werken we iedere dag hard, maar met passie en plezier om het maximale uit de fabriek te halen!

Gino Ooms

Teamleader

Na een carrière van 25 jaar in de nucleaire sector kwam ik in 2017 toevallig bij Nyrstar terecht.

Het viel mij dadelijk op dat iedereen gelijk werd aanzien. Of je nu uitzendkracht of vaste werknemer bent, iedereen wordt gezien als Nyrstar-medewerker.

Ik ben in een fantastisch team terecht gekomen.  Werken en humor vallen hier onder eenzelfde noemer te plaatsen.

Ik ben begonnen als Logistiek medewerker en werd verder opgeleid tot reserve Teamleader en ben nu Teamleader van mijn afdeling. 

 

Davy Aarts

Elektricien

In mijn 17 jarige loopbaan heb ik bij verschillende bedrijven ervaring opgedaan in de wereld van elektriciteit.

 Ik werk nu reeds 5 jaar als Elektricien bij Nyrstar en ik ben blij met deze keuze. Vooral de verschillende aspecten van de job en installaties spreken mij erg aan. Geen enkele dag is dezelfde.

Bij de elektrische dienst zitten we niet stil, we passen productie-installaties aan inzake veiligheid en automatisering, we lossen storingen op, schakelen hoogspanning en onderhouden de elektrische installaties.

We werken verder ook nauw samen met de  procestechniekers, waarbij we op elkaars kennis kunnen rekenen. 

Je kan altijd bij collega’s terecht, zorgt voor een leuke werksfeer. 

Aan opleidingen geen gebrek. Niet alleen technisch maar ook inzake veiligheid, wat Nyrstar hoog in het vaandel draagt.

Veilig terug thuiskomen is het belangrijkste.

Chiel van der Vaart

Jr Project Engineer

Drie jaar geleden ben ik via outsourcing bij Nyrstar in Balen terecht gekomen. Sinds begin 2019 werk ik in vast dienstverband bij Nyrstar, ik zette die stap in een vrij onzekere periode voor het bedrijf. Toch heb ik de sprong gewaagd. Ik kende Nyrstar al even en had het gevoel dat er nog veel potentieel was om het bedrijf en mezelf te verbeteren. 

In ons team bij Project Engineering word ik omringd door collega's van Engineering en productie die hun kennis en ervaring delen. Samen behandelen wij meerdere multidisciplinaire projecten van concept tot het bouwen van installaties en afsluiten van het project. Ik doe dus niet alleen de engineering, maar moet soms ook mijn eigen fouten oplossen op de werf. Dit laatste heeft mij al veel bijgeleerd en dit niet alleen op technisch gebied.

In onze job werken we nauw samen met de verschillende afdelingen van de fabriek en de aangestelde aannemers om het project succesvol te maken. 

De mensen, open sfeer, vrijheid,  kansen, de nodige verantwoordelijkheid en de grote verscheidenheid in projecten maken dat ik elke dag met plezier ga werken.