Vacature
Solliciteren

Automation engineer PLC Balen

onbepaalde duur - voltijds - Bachelor

Bedrijfsvoorstelling

Nyrstar is een wereldwijde onderneming in metalen, met een marktleiderspositie in zink en lood. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, Amerika en Australië en heeft meer dan 4.000 mensen in dienst. in augustus 2019 werd het operationele bedrijf van Nyrstar voor het grootste deel eigendom van Trafigura, één van de grootste grondstoffenhandelaars ter wereld.

De vestigingen in Balen en Pelt vormen samen één grote zinksmelter.

Functie

Je staat mee in voor de uitvoering of opvolging van automatisatieprojecten en het oplossen van complexere storingen (elektrisch, automatisatie, meet- en regeltechnisch).  Verder assisteer je de afdeling Engineering bij het opstellen van functionele analyses en werkingsbeschrijvingen op basis van technische specificaties.  Je programmeert PLC's, DCS- en visualisatiesystemen voor zowel nieuwe automatiseringsprojecten als de optimalisatie van bestaande programma's en je werkt aan de uitbreiding en het onderhouden van industriële netwerken.

Profiel

We zijn op zoek naar een kandidaat die een Bachelor of Master diploma behaalde in de richting Elektromechanica, Automatisering, meet- en regeltechnieken of gelijkwaardig door ervaring en die minimaal een drietal jaren ervaring opdeed een gelijkaardige rol in een industriële omgeving.
 
Voor deze uitdagende functie is het verder ook belangrijk dat je beschikt over een goede kennis van elektriciteit, pneumatica, hydraulica, instrumentatie, regeltechnieken,....  

Het is  een vereiste om ervaring te hebben met volgende zaken:
 
 °Industriële communicatie zoals Profinet - Profibus
 °WinCC, Comfort panels, SCADA programmatie, OPC, TCP-IP, 
  Historian, MESH
 
Andere competenties die van pas komen:
 ° door je technisch inzicht ben je in staat om technische 
    problemen te analyseren en op te lossen
 ° je draagt veiligheid hoog in het vaandel 
 ° je werkt zelfstandig, je beschikt over een goed organisatietalent 
   en je bent communicatief sterk
° je bent bereid om deel te nemen aan de wachtdienst

Aanbod

Voor deze uitdagende functie bieden we je vast contract en een salarispakket in overeenstemming met je kennis en ervaring.  Er horen ook extra-legale voordelen bij zoals maaltijdcheques, mogelijkheid tot fietsleasing, groepsverzekering, glijdende werkuren, extra vakantiedagen, bonusregeling.  Je krijgt bij ons ook de kans om jezelf te blijven ontwikkelen door de vele mogelijkheden tot opleiding die we bieden, ons bedrijf is filevrij bereikbaar en je komt terecht in een team van fijne en gemotiveerde collega's die er mee zullen voor zorgen dat je je snel thuis voelt in je nieuwe werkomgeving.

Plaats van tewerkstelling