Vacature
Solliciteren

Milieucoördinator A Balen

onbepaalde duur - voltijds - Master

Bedrijfsvoorstelling

Nyrstar is een wereldwijde onderneming in metalen, met een marktleiderspositie in zink en lood. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië en heeft meer dan 4.000 mensen in dienst. In juli 2019 werd het operationele bedrijf van Nyrstar voor het grootste deel eigendom van Trafigura, een van 's werelds toonaangevende onafhankelijke handelsbedrijven in grondstoffen.

De twee vestigingen in Balen en Pelt vormen samen één grote zinksmelter.

Functie

Voor de uitbreiding van ons Milieuteam zijn we op zoek naar een Milieucoördinator A.

Als Milieucoördinator rapporteer je aan de Manager Safety Health Environment Quality (SHEQ).  Je draait mee in het Milieuteam van onze vestigingen in Balen en Pelt.

Bij afwezigheid van de Manager SHEQ treedt je op als woordvoerder in contacten met het hoofdkantoor en externe organisaties.

Je werkt nauw samen met de andere afdelingen om de wettelijke conformiteit te garanderen.

In deze rol zal je met alle onderwerpen met betrekking tot milieu in aanraking komen.

Volgende zaken komen onder andere voor in jouw takenpakket:

 • Je bent betrokken bij de ontwikkeling, opvolging en implementatie van het milieubeleid van onze vestigingen in Balen en Pelt.
 • Je volgt de milieuwetgeving op, communiceert deze binnen de organisatie en waakt er nauwgezet over dat Nyrstar eraan voldoet.
 • Je adviseert bij milieu- en productieprojecten en vraagt waar nodig vergunningen aan.
 • Je staat in voor een correcte rapportering aan de interne en externe instanties.
 • Je ondersteunt je collega’s om de afdelingsdoelstellingen te verwezenlijken en voert diverse milieustudies uit.
 • Voorts ben je ook betrokken bij het beheer van de ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001 managementsystemen, voer je milieu-audits uit, behandel je milieumeldingen en stuur je de organisatie bij waar nodig.
 • Je staat in voor de begeleiding van bezoek, externe audits en controles voor milieuhandhaving

Je voert milieu- en veiligheidsrondgangen uit en je rapporteert je bevindingen

Profiel

 • Een technisch scheikundige opleiding als ingenieur of wetenschapper combineer je met een erkenning als Milieucoördinator A.
 • Je hebt minstens enkele jaren ervaring in een soortgelijke milieu functie.
 • Je bent iemand voor wie de ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001 managementsystemen geen geheimen kennen.
 • Een zelfstandig iemand die ook graag samenwerkt in team.
 • Je bent bovendien communicatief sterk in het Nederlands en Engels en beschikt over goede presentatie- en negotiatietechnieken en houdt ook in stresssituaties de touwtjes goed in handen.
 • En tot slot zoeken we iemand die zich herkent in volgende eigenschappen: daadkrachtig, resultaatgericht en analytisch sterk

Aanbod

Een uitdagende functie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bovendien stimuleren we je carrière door het aanbieden van doorgroeimogelijkheden en het voorzien van opleiding en training. Een correct en attractief salarispakket met interessante extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, bonusregeling, onkostenvergoeding, flexibele werktijden,...

Plaats van tewerkstelling